Omskjæring av kvinner nesoddtangen

omskjæring av kvinner nesoddtangen

få unge menn til å godta å gifte seg med de unge kvinnene, uansett om de er omskåret eller ikke. Hvis politikere skal presse helsepersonell til å gjøre inngrep som ikke er medisinsk begrunnet, er man på ville veier. Verdens helseorganisasjon anslår at rundt 140 millioner kvinner over hele verden har blitt utsatt for omskjæring. Nå snakker vi også om at menn har noe å vinne på å gifte seg med en kvinne som ikke er omskåret nemlig et bedre sexliv både for kvinnene og mennene,  sier Høvik. I  filmen møter du også et foreldrepar som mistet sin fire år gamle datter på grunn av kjønnslemlestelse. Menns engasjement er utrolig viktig, og mange menn har etter hvert også skjønt at kvinnelig omskjæring kan skape store problemer i ekteskapet. Da vi for noen år siden startet kampen mot kjønnslemlestelse var det mye snakk om de forferdelige helsemessige konsekvensene for kvinner.

Videos

Masturbating Watching Porn. Så begynte vi i tillegg å fokusere på kvinner rettigheter, retten til å bestemme over egen kropp. Men vi vil fortsatt kjempe mot at dette skal være en offentlig oppgave, og at inngrepene kan utføres på barn som er for små til å gi samtykke, sier Jan Petter Odden, leder for Barnelegeforeningen. Det er mange varianter av kjønnslemlestelse av jenter, men alle er straffbare. Forandring kan skje gjennom kontinuerlig medieoppmerksomhet rundt skadevirkningene av omskjæring. Hun arbeider til daglig på en jenteskole der hun jobber med bevisstgjøring. Dette er å lempe ansvaret over på sykehusene, mener Svein Aarseth. De mente det var damenes business. Barneombud Reidar Hjermann ønsker en debatt om nedre aldersgrense, men mener at rituell omskjæring bør forbys på barn under 15-16. Bedre sexliv, plan International jobber også med liknende tiltak i en rekke lokalsamfunn i Afrika. Noe som tilsvarer over 8000 jenter daglig. Redd Barna samarbeider med Kirkens Nødhjelp om flere prosjekter i Somalia omskjæring av kvinner nesoddtangen og Etiopia, der de jobber mye med holdninger blant menn og gutter. I dag var hun i Nairobi sammen med FNs generalsekretær for å lansere en mediekampanje mot omskjæring. For Kakenya Ntaiya er det viktigste at temaet blir belyst. omskjæring av kvinner nesoddtangen

Videos

Teen admirer of Ulf Larsen masturbate and get fucked. Aarseth sier at han i prinsippet ikke ser noen forskjell på rituell omskjæring av gutter og kjønnslemlestelse av jenter. Vi har lenge prøvd å bekjempe denne grusomme tradisjonen uten å ha et klart bilde av hvordan virkeligheten ser ut, uten å vite med sikkerhet hvilke tiltak som virker og ikke virker. Det er å pålegge helsepersonell å kutte i mennesker som er friske, og som ikke engang kan gi sitt samtykke.

Omskjæring: Omskjæring av kvinner nesoddtangen

Kun hvis vi snakker om omskjæring kan unge jenter bli reddet. Den «minst alvorlige klitoridektomi, er fjerning av hele eller den synlige delen av klitoris. Målet er å forbedre statistikken og kunnskapen rundt kjønnslemlestelse, slik at politikk, lovverk og tiltak i kampen mot kvinnelig omskjæring blir mer effektive. Ikke bare damenes business, ina Bø fra Redd Barna understreker behovet for å engasjere menn og gutter i kampen mot kvinnelig kjønnslemlestelse, og en bedre kommunikasjon mellom kjønnene. Når vi nå ser at mange menn er i mot, mens kvinner sier vi gjør det for våre menn, må vi ta denne informasjonen til følge, sier Muteshi. Ingen reservsasjonsrett, barnekirurger har, en etter en, uttalt seg i mediene, og sagt at de verken kommer til å utføre slike operasjoner eller tvinge ansatte under seg til å gjøre det. I tillegg blir det opprettet en årlig pris for en afrikansk reporter som viser innovasjon og forpliktelse i sin dekning av omskjæring. Ellen Høvik fra Plan International Norge viser til nok et argument for å overbevise menn om at det er dumt å gifte seg med en kvinne som har fått underlivet ødelagt. Det er det verste jeg hører, at omskjæring er en del av vår kultur. Aarseth understreker for ordens skyld at han selvsagt ikke på noen måte vil antyde at Høie har holdninger som sammenfaller med nazisme, eller at han vil likestille nazistenes grufulle medisinske eksperimenter med rituell omskjæring. Det er ikke mulig å beskrive den. Det tredje riket. Men da vi engasjerte en gruppe fedre og lot dem få vite hva dette handlet om, hva kona og jentene deres hadde vært igjennom, var det mange som ble sjokkerte og de ble i mot det. Bent Høie ønsker ikke å kommentere parallellen lokale kvinner for sex kongsvinger til det tredje riket. Mye av dagens forskningsetikk og medisinske etikk, særlig Helsinki-deklarasjonen, springer ut fra nettopp oppgjøret med nazistenes medisinske eksperimenter. Konas helseproblemer kan også få økonomiske konsekvenser for familien, så det er også menns business, understreker Ina. Ifølge ham har det vært flere tilsynssaker ved legekontorer i Oslo som har dreid seg om omskjæring. Inkonsekvent, aarseth mener Høie er inkonsekvent hvis han nekter helsepersonell å reservere seg mot å utføre rituell omskjæring. Et lovforslag har nylig vært på høring og mange ønsker forbud eller aldersgrense. Ordene tilhører Plan-aktivisten Djiba Kanabo fra Guinea, som du møter i filmen under. . Gutten ble omskåret forrige søndag og døde to dager senere. Hvert år blir anslagsvis.000 gutter omskåret i Norge, mange av dem privat og uten faglig kontroll. Den britiske avisen, the Guardian fronter kampanjen og har samarbeidet med FN om stipender og premier. Da har de langfri fra skolen, og foreldrene kan skjule for andre hva jentene blir utsatt for. Da er det fristende å trekke historiske paralleller til andre regimer. Vinneren får jobbe to måneder i The Guardian's hovedkontor i London. Bent Høie mener Aarseth bommer.

0 kommentarer til “Omskjæring av kvinner nesoddtangen

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *